At gøre ungdomsarbejdere i stand til at arbejde i et interkulturelt følsomt miljø

På den smukke kyst af Ohrid-søen I Struga, blev der afholdt et Erasmus+ projekt varende fra den 5.-14. marts 2018. Projektet tilsigtede, at øge bevidstheden omkring kulturelle forskelle og udvide kendskab til folk med forskellige kulturelle baggrunde.

Projektet ”Enabling Youth Workers to Work in Intercultural Sensitive Environment” bestod af 15 deltagere fra tre forskellige lande: Argentina, Makedonien og Danmark. Formålet med projektet var, at uddanne og udvikle ungdomsarbejdere, ungdomsledere, lærere, socialarbejdere mv. indenfor brugen af Milton J. Bennett-modellen i deres daglige arbejde og liv for at støtte unge mennesker.

 

 

Milton J. Bennet udviklede en enestående teori kaldet: “Developmental Model of Intercultural Sensitivity, som bl.a. kan sættes i praksis under ungdomsarbejders hverdag og arbejde. Den akademiske model kan tilpasses til diverse ungdomsaktiviteter, hvilket giver ungdomsarbejdere mulighed for, at støtte og styrke unge mennesker til at forstå hinadens forskelligheder, samt forbedre deres evner til at fungere sammen.

 

 

I løbet af projektet deltog participanterne, sendt fra tre forskellige organisationer: Asociacion Civil Familia Gangitana de Rosario – Argentina, Youth Council Next Generation – Makedonia og Danish Intercultural Organisation – Denmark, i en række forskellige aktiviteter. Gennem ikke-formel undervisning blev deltagerne ikke kun præsenteret for undervisningmaterialer, men også involveret i mange forskellige workshops, rollespil, diskussioner, uformel læring og erfaringsudvekling. Resultaterne var langt over forventning. Både participanter og værter var i den grad tilfredse med projektet. Vi rejste fra Struga med baggagen fyldt op med nye partnerskaber, samarbejder, god viden og ikke mindst livslange minder. Ideer blev diskuteret og muligheder blev skabt.

Dette kursus var anden del af et tredelt erasmus+ projekt. Den første del blev afholdt i Rosario, Argentina fra den 28. november – 3. december 2017. Den tredje og sidste del af dette projekt vil blive afholdt i Nysted, Danmark fra den 15. – 23. maj 2018.